miercuri, 28 noiembrie 2012

MESAJUL BASESCULUI

                                            
        Am urmarit si eu, marti seara, aparitia basescului in emisiunea tuciurescului de la B1TV, cautand sa inteleg ce doreste de fapt sa transmita amaratului popor roman acest NERO dambovitean al zilelor noastre.
        Am fost atent si la  diversele opinii ale unor analisti politici, constatand ca de fiecare data diversitatea acestora, desi strategia grobianului personaj de la Cotroceni mi se pare destul de simpla.
        Ce mesaj a vrut sa transmita acesta ? Nimic mai mult decat sa sugereze romanilor ca, indiferent de rezultatul votului din 9 decembrie 2012, de aspiratiile si dorintele noastre, a celor multi, soarta tarii este in mainile sale.
         Pe ce se bazeaza el ? Pe sprijinul principalilor lideri europeni care l-au ajutat si la suspendare si pe care-i doare undeva de soarta noastra.
         Dar ceea ce mi se pare grav este faptul ca reactiile liderilor U.S.L. sunt foarte slabe. Ponta si Antonescu se comporta ca niste scolari, replicand fara vlaga atacurilor furibunde ale guvernatorului.
          Si acum ma intreb daca au oare acestia capacitatea de a-l neutraliza definitiv pe basel sau, ca si asta vara, se vor lasa doborati de forta distructiva a acestuia spre amaraciunea si disperarea milioanelor de romani care au spus DA demiterii.
          Ma surprinde ca acum, in aceasta inclestare politica, dl. Antonescu nu are altceva mai bun de facut decat sa schiteze scenarii pentru noul guvern, nominalizand oameni politici compromisi, gen Relu Fenechiu si altii, fara priza la electorat, in loc sa se concentreze pe aspecte de maxima urgenta cum ar fi masurile concrete si imediate pentru atenuarea crizei economice si imbunatatirea nivelului de trai al populatiei.
           Domnilor Ponta si Antonescu ! Basescu stie ce vrea si are inca forta necesara sa loveasca din nou asa cum a facut si asta vara, atunci cand v-am girat prin votul nostru, iar dumneavoastra nu ati intuit din timp miscarea acestuia. Greseala va apartine si nu trebuie sa se mai repete.
          Nu stiu pe ce criterii va alegeti consilierii dar inclin sa cred ca, sub presiunea obligatiilor politice, renuntati usor la profesionalism si competenta in favoarea unor indivizi recomandati de patronii lor cu conturi grase, iar  cei care ar putea cu adevarat sa va reprezinte raman in anonimat.
          De ce nu iesiti in media sa explicati oamenilor, punctual si la obiect, rezultatul masurilor anticriza aplicate de guvernul marioneta Boc, masuri pe care presedintele-guvernator le considera cu adevarat salvatoare pentru economia romaneasca, dar care nu au usurat cu nimic viata romanilor.
           Victoria de pe 9 decembrie, care deja se prefigureaza, nu va fi suficienta pentru a implini vointa poporului. Aveti de dus o lupta grea, dvs. politicienii, iar daca o pierdeti inca o data, vedeti sa nu impartasiti soarta lui Adrian Nastase.
            Este doar un avertisment !

Col.(r) Marcel Acatrinei
    28.11.2012.