De ce nu are timp d-na Kovesi sa se prezinte la comisia parlamentara de ancheta ...

sâmbătă, 21 septembrie 2013

Din primele reactii la actiunea demarata de SCMD, in scopul determinarii Camerei Deputatilor de a abroga Cap. IV/Legea 329/2009

Stimate domnule Aromanesei,
Va multumesc si va asigur ca eu voi sustine cererea dumneavoastra pe care o consider pertinenta .
Cu stima,
Maria Grapini

marți, 17 septembrie 2013

DIALOG ALEKSANDR DUGHIN – SCMDIn atentia celor care mai sunt interesati de Romania

Venit de la Munchen, in drum spre Moskova, Aleksandr Dughin s-a oprit la Bucuresti in perioada 14 – 16 septembrie a.c. pentru a vedea semnalul editiei romanesti a principalei sale lucrari: “Bazele geopoliticii si viitorul geopolitic al Rusiei” aparut la editura Eurasiatica.ro in prezentarea profesorului Ilie Badescu si pentru a vizita Manastirea Snagov cu presupusul mormant al lui Vlad Tepes.
Fiu de militari, absolvent al Institutului de Aviatie din Moskova, Aleksandr Dughin (n. 1961) este astazi un omolog al senatorului american David Duke in Rusia, ilustrandu-se ca unul dintre cei mai mari filozofi, sociologi si politologi, opozanti ai globalismului irational si ai adversarilor statelor nationale din epoca actuala. Interesant este faptul ca si David Duke si Aleksandr Dughin se revendica de la un mare ganditor si scriitor contemporan, absolut necunoscut in Romania (gratie eforturilor regimurilor politice), de talia lui Mircea Eliade si anume Jean Parvulescu, recent decedat la Paris.
Ca politician pe linia dreptei conservatare, Aleksandr Dughin, astazi profesor la Universitatea de Stat din Moskova si Director al Centrului pentru Studii Conservatoare, a fondat (2002) Partidul Eurasia si conduce astazi mai larga Miscare pentru Eurasia.
Aleksandr Dughin este unul dintre foarte apropiatii lui Vladimir Putin, consilier pe probleme de geopolitica.
Manifestandu-si dorinta de a avea o intrevedere pe probleme de istorie, geopolitica si geoistorie cu presedintele SCMD, Aleksandr Dughin a fost insotit, la vizitarea Manastirii Snagov si a avut ulterior o discutie de 3 ore cu un grup de reprezentanti ai SCMD, format din: Presedintele SCMD, consilierul pe probleme de relatii externe (cetatean american), vicepresendintele pe  probleme media si seful Departamentului Relatii. Cu aceasta ocazie au fost abordate urmatoarele aspecte:
  • Ofensiva globalismului impotriva statelor nationale, vizand destructurarea celor care au mai mult de 10.000.000 de locuitori, inclusiv SUA, Rusia si Romania;
  • Ofensiva, fara precedent, impotriva structurilor militare ale statelor nationale, capabile prin definitie, sa opuna rezistenta, ofensiva esuata in perioada 1998 – 2008 in Canada, SUA, Germania, Franta, Lituania, etc., dar care este pe cale de a reusi, declansata fiind in 2009, in Romania. Aceasta vizeaza  reducerea la nivel de simbol a fortelor militare si de ordine publica, distrugerea completa a rezervei si transformarea statului in victima sigura. Odata reusit, experimentul romanesc se va generaliza, dovada tentativa de implementare a legilor Boc– Basescu, in ianuarie 2011 in Ungaria, dupa ce presedintele Romaniei anuntase, in decembrie 2010, ca “militarii romani au inteles necesitatea sacrificiului”. Atunci, sindicatele militare au scos pe strazi in Ungaria cadrele active din armata si politie, in timp ce in Romania a organizat manifestatii in toata tara, pentru a demonstra ca lupta continua, SCMD, ca sindicat al rezervistilor din intregul Sistem National de Aparare.
  • Necesitatea punerii de acord, in cadrul unei Internationale a militarilor din toate statele europene si America de Nord, a militarilor din toate structurile, pentru a se impotrivi pierderii statutului lor, masurilor represive care vizeaza aceasta categorie socio-profesionala si, mai ales, agresiunii declansate prin guverne si presedinti marioneta, impotriva statelor si natiunilor lor. Cu acest prilej, presedintele SCMD a explicat indemnul lansat in ianuarie 2011 catre omologii din Occident – “Militari din toate tarile, uniti-va!”
  • Sprijinul pe aceasta directie are, in primul rand, in vedere filialele existente sau in curs de constituire ale SCMD la est de Prut, formate din rezervisti care au si cetatenie romana si care vor respecta pe teritoriul Romaniei legile romanesti, iar pe teritoriul statelor in care traiesc, legislatia similara a acestora.
  • Ridicarea nivelului de cunoastere si de rezistenta a populatiei prin cultura, in acest sens urmand a se organiza, cu participarea media, ample simpozioane, colocvii, etc. in toate capitalele europene si peste ocean.
Ca si in cazul discutiilor purtate la inceputul acestui an cu reprezentantii FMI si cu raportorul Departamentului de Stat SUA pentru Romania si Moldova, reprezentantii SCMD au expus, pe larg, datele razboiului de imagine si de distrugere efectiva declansat in 2009 de regim impotriva rezervistilor, obiectivele si modalitatile de contracarare adoptate de sindicat in justitie, in strada, in media si in relatia cu partidele politice.

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD

Col.(r) dr. Mircea Dogaru

Militarii în rezervă din Timiş salută decizia parlamentului de a le reîntregi pensiile

militariDSCF96 1Membrii Sindicatului Cadrelor Militarilor Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere (SCMD) Timiş salută faptul că, în luna octombrie 2013, prin voinţa actualului parlament, pensiile militarilor în rezervă, drastic diminuate de regimul Boc-Băsescu, vor reveni la valoarea din decembrie 2010.
Totuşi, colonelul în rezervă Radu Aromânesei, preşedintele SCMD Timiş, vrea să amintească de o ultimă şicană la care mai sunt supuşi militarii în rezervă. Colonelul Aromânesei a reamintit că reverberaţiile guvernării portocalii încă se mai fac simţite.
„Pentru a diminua presiunile făcute de SCMD împotriva acţiunilor abuzive la adresa rezerviştilor, dregătorii de atunci au acordat tuturor militarilor, în activitate sau în rezervă, nişte sporuri băneşti care legal erau prevăzute doar pentru prima categorie, pentru cei din serviciul activ. Tot în scopul slăbirii forţei de impact a sindicatului militarilor, aceeaşi guvernanţi au operat «umflarea» pensiilor unor categorii de rezervişti, pentru a-i determina să se desolidarizeze de acţiunile în favoarea redobândirii drepturilor samavolnic anulate”, a explicat colonelul.
SCMD a sesizat şi a condamnat manevra, continuând să acţioneze consecvent, prin toate mijloacele legale împotriva abuzurilor, dar nu a putut împiedica efectele produse în mod ilegal de acţiunile unei clase politice conduse doar de interese de partid.
„Realizând că este vorba de o încălcare a legalităţii, actuala conducere a MApN a fost obligată să anuleze sporurile acordate de cei care au urmărit bulversarea sistemului militar. Astfel, au fost emise noi decizii de pensie în cuantumuri evident diminuate, fără a acţiona retroactiv pentru recuperarea sumelor aşa zis necuvenite – deoarece nimeni nu a solicitat să le primească, ba dimpotrivă - iar în cazurile izolate, când din eroare s-au produs asemenea recuperări, s-a revenit asupra măsurii, retrocedându-se sumele plătite. Sigur, această măsură a produs noi nemulţumiri în rândurile unor oameni şi aşa bulversaţi ani de zile de această sarabandă a pensiilor, dar conform principiului dura lex sed lex nu putem decât să ne conformăm, cu speranţa că aceasta este ultima şicană”, a conchis colonelul Aromânesei.  

Preluare din Ziua de Vest

miercuri, 11 septembrie 2013

Abrogarea Cap. IV din Legea 329/2009 : "prietenul" rezervistilor, dl. Gherghina de la finante, a reusit sa-i abureasca pe parlamentarii din comisiile de specialitate ale Camerei ...

Nu stiu ce s-a discutat luni (daca s-a discutat ceva...) cu reprezentantii guvernului...
Cert este ca, pe la spate, PLx-109/2012 a fost trecut pe lista RESPINSELOR la Camera Deputatilor pentru data de 17-18 sept. 2013:  http://www.cdep.ro/pls/caseta/eCaseta.OrdineZi   , la nr. 37.
Daca votul in plen va fi PENTRU  RESPINGERE, asa cum este insuflat de cele doua comisii - munca si buget - proiectul moare ! 
Cpt.cdor (rez) av. Alexandru Groparu (Dan)  (alexandru.groparu@gmail.com)
                  Tel. 0720211122  sau  0770720827