joi, 10 decembrie 2015

Opinii si solicitari recente ale rezervistilor - despre situatia Filialei SCMD Sector 6 Bucuresti

"Priviti ultima fotografie de mai jos si decideti ceva in legatura cu sindicalistii din S6 care au ramas de izbeliste. Asta fiindca, acum, chiar ne intrebam daca mai trebuie sa dam curs indemnului d-lui Dogaru de a ne plati la zi cotizatia.

Macar dati un comunicat privind situatia filialei S6, unde pot activa sindicalistii ramasi dezorganizati etc. Nu puteti sa va mentineti in continuare pe pozitia aceasta, macar din respect pentru cei care au fost si vor sa ramina fideli luptei SCMD, pentru a beneficia de protectia necesara in vremurile astea turbate.

Poate aflati si ce inseamna Asociatia ROMIL-Filiala Bucuresti. Intrati si pe site-ul ROMIL Craiova si veti vedea acolo ''stiri'' din care rezulta ca se dau limbi, atit ''interne'' cit si ''externe'', adica lumea se muleaza dupa cum ''trebuie'' sa dea limbi. 

Se termina anul si e pacat sa lasati S6 in uitare; totusi, sindicalistii de aici au avut contributii importante la actiunile de strada, pichetari etc. si nu merita sa fie tratati asa."

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sâmbătă, 28.03.2015 la ora 10.30. trecute fix a avut loc la Bucureşti Adunarea Generală a Asociaţiei Militarilor din România, ROMIL. Înfiinţată la Craiova în 2009, cu un rol activ în apărarea drepturilor militarilor activi şi în rezervă şi mai ales în apariţia regulamentului SGV-ilor, Asociaţia a avut o perioadă de mai puţin fastă în ultimul an, aşa cum a recunoscut chiar preşedintele asociaţiei,  Lt. Col (r) Marian Popa, în bilanţul de activitate prezentat, perioadă  datorată însă unor factor obiectivi.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Anul 2015 a debutat însă cu activităţi şi proiecte bine susţinute alături de alte asociaţii ale militarilor,  fapt ce a dus la o popularizare mai intensă în special în mediul virtual. Aceste lucruri, ca şi dezamăgirea în special a rezerviştilor faţă de unele asociaţii “consacrate”,  ai căror preşedinţi urmăresc doar interese personale sau au bătut palma cu cei care aşa cum se exprima cineva “au pus bocancul pe gâtul militarilor”,  recte politicieni de toate culorile, au făcut ca în ultimul timp tot mai mulţi rezervişti să se îndrepte către această asociaţie şi să se declanşeze procedurile pentru înfiinţarea a două filiale, una la Bucureşti şi una la Craiova.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ordinea de zi a adunării a fost următoarea:
1. Raport de activitate al Consiliului Director pentru perioada februarie 2014 si pana in prezent;
2. Raportul Comisiei de Cenzori privind verificarea activitatii financiare a Asociatiei ROMIL;
3. Proiectul bugetului de venituri si cheltuieli ale Asociatiei ROMIL pentru anul 2015;
4. Descarcarea Consiliului Director de activitatea si gestiunea sa din perioada supusa analizei;
5. Aprobarea proiectului de buget de venituri si cheltuieli ale Asociaţiei ROMIL pentru anul 2015;
6. Discutii;
Din prezentările făcute de preşedintele asociaţiei m-a mirat un lucru: deşi asociaţia nu se laudă cu zeci sau sute de mii de membri ca alte “structuri asociative” conduse de gălăgioşi de profesie, bilanţul contabil este pe plus, iar  obiectivele propuse atât din punct de vedere organizatoric, cât şi funcţional şi financiar au fost respectate, atinse fără baloane de săpun. Asta dovedeşte seriozitatea şi respectul faţă de membrii, ale membrilor Consiliului Director,  pe care îi felicit pe această cale.
După trecerea peste punctele “statice” ale ordinii de zi care a debutat cu o prezentare a tuturor celor prezenţi, o altă dovadă de respect faţă de statutul asociaţiei, au urmat discuţii pe baza celor prezentate cât mai ales a celor ce este de aşteptat din partea conducerii dar şi membrilor.

Toţi cei prezenţi au fost de acord că :
– Asociaţia trebuie să se implice mai mult în rezolvarea problemelor membrilor săi, a celor în numele cărora acţionează:
– Trebuie să se realizeze o diversificare a acţiunilor, care să scoată asociaţia din sistemul rigid de abordare specific unor asociaţii similare care acţionează pompieristic şi limitat la unele aspecte care ţin doar de salarizare sau pensii;
– Asociaţia trebuie să îsi lărgească sfera de acţiune să se implice mai activ în problemele nu numai ale militarilor ci ale tuturor lucrătorilor sau pensionarilor din întregul Sistem Naţional de Apărare dar şi probleme educative cultural ale societăţii. În acest sens s-a făcut propunerea ca odată cu lărgirea numeric a asociaţiei şi înfiinţarea de noi filiale în toate zonele ţării în următorii ani, să se actualizeze conform cu noile orientări şi anumite prevederi statutare şi de strategie ale asociaţiei, propunere însuşită şi planificat a se realiza în cel mult 24 de luni;
– Este necesară continuarea şi amplificarea colaborării cu toate asociaţiile militarilor sau lucrătorilor din Sistemul Naţional de Apărare şi Servicii, care urmăresc aceleaşi obiective şi doresc cu adevărat atingerea acestora, fără orgolii şi frustrări carieristice;
– Asociaţia trebuie să păstreze legătura cu Ministerele de care aparţin membrii asociaţiei pentru o colaborare reală şi efectivă în apărarea drepturilor şi intereselor atât ale membrilor sociaţiei cât şi ale ministerelor ca instituţii ale statului, relaţii care să plece de la respectul reciproc şi conştientizarea faptului că fără dialog şi cooperare nu se poate realize nimic dar mai ales că în final urmărim acelaşi scop şi acţionăm sub acelşi jurământ faţă de ţară;
– Asociaţia îşi va respecta statutul şi principiile neimplicându-se în jocuri politice, în polemici neprincipiale şi va fi consecventă apărării demnităţii, onoarei şi drepturilor celor pe care îi reprezintă şi celor cu care va colabora instituţional în totală transparenţă.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Părerea mea personală, ca membru al asociaţiei şi participant la adunare este că atâta timp cât ROMIL va respecta modul de acţiune şi stilul impus până la această dată de preşedintele fondator Popa Marian alături de Stroilă Marin şi Tepeligă Minel, nu va avea decat de caştigat iar cei care se vor înscrie, indiferent de grad sau funcţii deţinute pe unde au lucrat şi lucrează trebuie să respecte seriozitatea şi blazonul ROMIL.
Felicitări şi şi mulţumiri gazdelor  activităţii, col.(r) Tudor Marian, alături de ceilalţi colegi din Bucureşti, aceiaşi organizatori de excepţie care nu se dau bătuţi niciodată.

Sursa: Col. (r) Marin Neacsu