luni, 14 decembrie 2015

Opinii si solicitari recente ale rezervistilor (3) - ma uit cu uimire si cu indignare la manevrele si provocarile la care este supusa Romania

Ma numesc STEFAN Marian si sunt col.(r) ing. De la terminarea Academiei Militare (Academia TEHNICA Militara a aparut ulterior) am strabatut un drum profesional de la Depozit de munitii la Inspectoratul SMG (Statul Major General al Armatei - n.n. pentru civili). 
Ulterior m-am transferat la SIE, ocazie cu care am indeplinit si functii diplomatice de nivel.

Stau si ma uit cu uimire si indignare la manevrele si provocarile (mai mult sau mai putin voalate) la care este supusa Romania. "Guvernul Soros!!!!" nu are altceva mai semnificativ de facut decat sa contreze o LEGE care nici macar nu a intrat in perioada de aplicare. Nu mai puteau de nerabdare sa inflameze si o parte semnificativa a populatiei, respectiv actualele cadre militare in rezerva/retragere, dar si urmasii celor decedati, precum si pe cei care vor iesi din structurile active. Este jignitor si sfidator. Coloana vertebrala a acestui stat trebuie "inmuiata". Nu trebuie sa mai fie tentati cetateni cu pregatire si cu dragoste de tara sa mai faca parte din structurile de aparare, siguranta nationala si ordine publica. Prin umilirea actualelor cadre militare, pe termen lung, se descurajeaza intentia oamenilor cu pregatire si dragoste de tara de a se alatura acestor structuri. 

Partea sensibila o reprezinta categoria "generalilor" care sunt promovati, in mare parte, pe relatii, incompetenta, dar un mare apetit pupinc.... .

Ne-am invatat sa "ascultam" ordinele. Destul! Se profita la modul grosolan de educatia si respectul pe care le-am acordat o viata intreaga superiorilor. Dar cand acesti "superiori" sunt agramati si incapabili sa reprezinte spiritul militar (ar trebui sa li se explice ce inseamna acest lucru) si sunt atinsi la nivel personal cu diferite "bacsisuri" (cursuri, vizite, deplasari etc.) intelegi ca trebuie facut ceva. In actuala structura a Sindicatului (care se zbate pentru binele TUTUROR), cati sunt generali?

Potentialul existent in randul cadrelor disponibilizate ar trebui folosit si ca o varianta/alternativa la actuala clasa politica (se intelege ca fara prea multi generali!!!).

Am lasat ca aceasta tara sa fie condusa de nu unul, ci de doi minoritari: un neamt si un ungur. Sa ne fie de bine!!!
Asa cum "democratia de tip Coca-cola" NU a prins, si nici nu sunt sanse pe viitor, in statele arabe (pe care le-a bulversat iremediabil, dar cu efecte"colaterale" in Europa), poate ca nici variantele de "regionalizare, ......." nu sunt compatibile cu actuala mentalitate romaneasca, deoarece efectele se intrevad a fi periculos de aproape. Trebuie sa incercam trezirea sau inlocuirea clasei politice cu oameni capabili sa evite "ucrainizarea" Romaniei.
Dar acest lucru NU se poate cu actuala conducere. De ce? Pana cand?

Ex. col. M. STEFAN