luni, 18 ianuarie 2016

Un sef de promotie al invatamantului militar romanesc in dialog cu un reprezentant al conducerii ANCMRR (C-dor (r) Alexandru)


În data de 17 ianuarie 2016, 10:59, Constantin Alexandru, alextradu@yahoo.com; a scris:
Stimate domnule colonel(r),
Combatețí puternic în postarea dvs. Mă bucur că vă pronunțați pentru apărarea Patriei, în postura dvs. de „militar”.
Nu ași avea nimic împotrivă, dar încercați să vedeți ce spune art. 118 (al.1). Pentru a nu vă obosi, acest articol, consacrat Forțelor Armate precizează: „Armata este subordonatpă exclusiv voinței poporului pentru garantarea suveranității, , a independenței și unității statului, a integrității teritoriale a țării și a DEMOCRAȚIEI CONSTITUȚIONALE”. Dacă ce vreți să faceți dvs. se încadrează în acceste cerințe, mergeți înainte.
„Prietenii” din țară și din străinătate abia așteaptă să discreteze și bruma de armată pe care o mai avem. Și cea mai bună cale este implicarea militarilor în acțiuni care nu sunt conforme cu voința poporului, ai cărei subordonanți suntem.
Considerați, probabil, că așa veți intra în istorie, precum bolșevicii la „revoluția  din octombrie”! Vă conduc ferm domnii Dogaru, Gropan , Chelaru și alții asemenea.
Vă doresc „suces”!
C. Alexandru
--------- Mesaj redirecţionat ----------
De la: Stefan Tudosie, stefan.tudosie@gmail.com;
Data: 18 ianuarie 2016, 09:57
Subiect: Re: servim Patria
Către: Constantin Alexandru, alextradu@yahoo.com;


        Multumesc pentru "aprecieri"! Ma asteptam sa fie si astfel de situatii. Probabil ca sunteti un devotat admirator al regimurilor care, in loc sa faca ceva pentru cresterea calitatii vietii tuturor cetatenilor, ii egalizeaza pe toti in saracie si mizerie. Cu toate ca nu am de gand sa deschid o polemica cu dvs., voi incerca  sa va raspund, chiar cu unele intrebari:
1.aveti senzatia ca mizeriile pe care ni le fac de cinci ani cei ce ne guverneaza reprezinta vointa poporului? Sau a celor care de peste 25 de ani jefuiesc tara asta???
2.cine este de vina ca mai avem doar o "bruma " de armata?
 La care "prieteni" din exterior va referiti? Cei din NATO? Pai ei nu au facut asa ceva militarilor lor!!! Daca ar fi  sa ne barfeasca pe noi, ar trebui sa o faca pentru ca noi ne batjocorim Armata!
  Asa, si ca sa duc panala capat banuielile mele: nu cumva sunteti militar (va tradeaza scriitura"- ai cărei subordonați suntem");  nu cumva sunteti cdor. (ret) Alexandru, de la ANCMRR?
  Daca da, de ce nu aveti curajul sa semnati si cu gradul dvs., sa stim cum si cu cine stam de vorba?! Vedeti dle cdor(ret), dvs faceti parte din partea bolsevica a rezervei Armatei, si dupa varsta, si dupa cele ce afirmati, intr-un stil tipic bolsevic! Si culmea este ca, pentru a va naimi impotriva celorlalti militari, impotriva poporului caruia ziceti ca va subordonati, regimul Basescu-Boc-Oprea, prin "revizuirea"pensiilor, v-au mituit cu pensii de multe mii sau zeci de mii de lei! Ati acceptat voiosi, cu ochii stralucind de "justificata mandrie patriotica" si recunostinta fata "maiastrul conducator"  si uneltele lui, fata de "partidul de suflet" etc. Apropo, aud ca la proxima sedinta cu presedintii de filiale vreti sa stabiliti cu care partid sa faceti  o intelegere de sprijin in campania electorala de alegeri locale si generale. Bravos natiune! Asa apolitism, mai rar, bibicule!...
  V-ati facut o "socoteala rotunda" EGOISTA SI STRAINA DE SPIRITUL DE MILITAR! Ne-au crescut pensiile, pentru cat mai avem de trait, ce ne pasa noua de  altii? Ce ne pasa noua ca "bruma de armata ce o mai avem" va avea pensii de  mizerie? Ce ne pasa noua ca multi dintre colegii nostri, si ei in varsta, dependenti poate de medicamente, cu rate etc vor avea pensiile taiate ? Noi sa o ducem bine! Si uite asa, v-ati adunat o clica in fruntea ANCMRR, care ati facut si faceti tot ce puteti pentru spargerea coeziunii cadrelor militare in rezerva si retragere, servind interese straine acestora si tarii! Ne inundati cu fuzee linistitoare, ca e bine !!! De ce e bine?  Ca suntem batjocoriti in  continuare ? Ca primii si singurii carora li s-a taiat din drepturi, de catre "guvernul de tehnocrati", suntem noi, "bruma asta de armata"???
 Ca poate copiii nostri si ai vostri vor fi dati afara din slujbele pe care le au, ca bugetari, ca sa le faca loc "competentilor" care alcatuiesc camarila ce trebuie instalata "la butoane" ca sa asigure fonduri si alegeri victorioase etc?
  Aruncati cu zoaie asupra celor care mai au inca demnitate si nu accepta umilinta! Niciodata, in demersurile mele,  nu am atacat celelalte organizatii ale rezervistilor, deci nici ANCMRR. Nici acum nu am nimic cu ANCMRR. Am insa cu cei care s-au cocotat in fruntea ANCMRR, pupand respectuos ... mana stapanilor ! Si care deturneaza ANCMRR de la adevarata ei menire. Va ocupati mai mult de avansari in rezerva si in retragere, fara nici o legatura cu nevoile Armatei si fara nici o motivatie in pregatire a celor care au iesit la pensie colonei, locotenent colonei etc si acum sunt generali, colonei ... in rezerva si retragere. Si culmea, multi dintre ei fosti activisti de partid in Armata, bolsevici sadea! Si ma acuzati pe mine de bolsevism? Prin asa ceva v-au cumparat stapanii !  Pentru astea v-ati si ne-ati vandut !?!  Asa serviti patria? Ar mai fi multe de spus, dar nu este momentul, acum cand avem motive temeinice sa fim unii alaturi de altii. Am crezut si cred ca avem mult mai multe motive sa fim uniti decat dezbinati. Poate puteti pricepe si dvs, conducerea ANCMRR si trepadusii pe care-i aveti la unele din filiale. Putine, e adevarat.
   As fi vrut sa inchei cu formula "cu stima ", dar ... 
   A, sa nu uit - nu va obositi sa-mi mai scrieti ! Nu ma intereseaza ce mi-ati mai putea transmite. Am vazut destul!!!

  Col.(r) Tudosie Stefan