vineri, 10 octombrie 2014

Guvernul Ponta minte fraierii (unii fraieriti si acum doi ani)

In aceasta campanie electorala unora (militari, aviatori...) guvernul nu le mai da galeti colorate, sepcute, pixuri si ulei, zahar, conserve, ci le da promisiuni desarte care se vor indeplini la Pastele Cailor. Important este ca fraierii sa voteze cu Ponta ca dupa aceea vine el cu explicatii de ce aceea ce a promis nu se poate din vina altora, nu a guvernului.

Este ca si promisiunea comandantului de companie facuta unui subaltern ca-i va da drumul in permisie, dar in acelasi timp acelasi comandant de companie ii spune cdt. B ca subalternul sau nu merita sa primeasca aceasta permisie. In continuare ii spune subalternului ca el a vrut sa-l ajute dar altii nu au fost de acord.

Documentul care a stat la baza demersurilor guvernului Ponta si Parlamentului (poate imbunatatit prin punctele esentiale dar neschimbat in fond asa cum spunea Caragiale). De studiat capitolul II Observatii prin care Guvernul care trimite propunerea legislativa de fapt explica cum acest proiect nu poate fi viabil (ba chiar este discriminator pentru altii indreptatiti, altii decat aviatorii). Curios ca Basescu a prins mingea de la fileu trimisa de Ponta si nu vrea sa promulge legea aviatorilor trimitand rezervele si ingrijorarile sale la Curtea Constitutionala, motivul principal fiind ca legea in cauza discrimineaza pe altii (ca noi militarii de ex).
 Mai mult se spune in observatii ca nu sunt fonduri pentru aceasta lege a aviatorilor.
Daca astia in cauza sunt in aceasta situatie pusi de un guvern idiot care trimite la promulgare legi insotite de soparla ca guvernul nu e de acord dar din considerente electorale (de prostire a celor in cauza) totusi face acest pas, asta inseamna ca guvernul prosteste fraierii si daca legea nu merge mai departe fiindca CCR va spune clar ca nu e constitutionala, vina va cadea pe CCR si Basescu. Ei guvernul a incercat dar, ca sa vezi, altii nu vor binele aviatorilor.
Asa ca raspunsul la pichetarea noastra va fi tragere de timp sau se va intampla ca la aviatori. De gargara suntem satui.
Avand in vedere aceasta situatie, se impune ca pentru noi guvernul sa dea Ordonanta de Urgenta si sa scurtcircuiteze chestiile astea cu CCR si Basescu. Altfel patim acelasi lucru ca aviatorii pe care-i invidiam. In fond noi militarii am fost batjocoriti tot printr-o OUG asa ca prin OUG sa fim repusi in drepturi iar Parlamentul sa stea in vacanta cun vrea. Asta trebuie sa ceara Dogaru.

Si Dogaru si Ponta si Oprea trebuie sa stie ca noi nu mai suntem dispusi spre a face pe prostii ca acum doi ani si ca ne vom radicaliza urgent. Noi nu mai avem ce pierde, ei da.

Asta sa fie mesajul lui Dogaru catre Ponta/Oprea.
Am fost prosti dar am ascultat imnul si ne-am desteptat spre nenorocirea celor ce ne vor prosti si fara demnitate. Destul !!!

Col. (r) Lucian Constantin
Filiala SCMD Pitesti