vineri, 5 mai 2017

"Trianon 100" si reactia institutiilor romanesti

Cu regret, constat ca semnalul pe care l-am trimis pe 30 Aprilie 2017 in articolul ”Romania sub atac” (https://mipopescu.wordpress.com/03-documente-cmr/romania-sub-atac/) atat societatii civile cat si politicienilor si institutiilor statului a ramas fara ecou.
Era vorba de planul Ungariei, numit ”Trianon 100” completat cu activitatea propagandei rusesti avand ca tinta Basarabia, intr-o actiune de contracarare a sarbatoririi implinirii a 100 de ani de la Intregire.
Iata ca astazi au inceput si ziarele romanesti sa semnaleze discrepanta de atitudine si seriozitate dintre guvernul Romaniei si guvernul Ungariei.

In articolul respectiv propuneam niste solutii care nu si-ar fi avut finalitate fara o implicare responsabila si a institutiilor fundamentale ale statului roman: Parlament, Presedintie, Guvern, partide politice alaturi de societatea civila. Acestea veneau in completarea propunerilor facute in mesajul adresat in Parlament pe 27 Martie cu ocazia aniversarii Unirii Basarabiei (https://mipopescu.wordpress.com/6-basarabia/27-martie-2017/).
In pofida eforturilor mele, aceste institutii sau politicienii parlamentari cu care am luat legatura, nu au aratat niciun interes nici macar pentru discutarea propunerilor, dupa cum lipsite de interes (sau viziune) s-au aratat si diversele organizatii ale societatii civile.

Prieteni, cum eu voi pleca in circa 10 zile din Romania fara sa resusesc sa ating o serie de obiective importante legate de realizarea unei forme de colaborare parlament-societatea civila care sa conlucreze impreuna pentru un plan, sa-i zicem ”Intregirea 100”, as dori sa-i rog pe Valentin Bercă, Mihai Nicolae si Smaranda Livescu, care vor ramane mai departe in tara, sa incerce sa contacteze in ceasul al 12-lea institutiile numite.

Mircea Popescu
4 Mai 2017

Tel. 076-054-2833